maanantai 10. lokakuuta 2016

Tärkeintä on olla onnellinen!

Kuva: Hanna Heinonen


Eilen sunnuntaina tuli inspis kevyeen kenttähöntsäilyyn kun sain houkuteltua kotoa mun toisen puolikkaani mukaan ja vähän kuvaamaan meidän menoa. En ole saanut videolle omaa tekemistä Patsen kanssa jos ei kisaratoja lasketa. Mutta nyt pääsin tekemään muutamat vaihdot, leikittelemään asetuksilla, ensin suoralla hevosella vain niskaa asettamalla ja siitä vaihto avoon/väistöön, sekä ihan tavallisia raviväistöjä.

Lomastaan huolimatta Patse toimi tosi kivasti, onhan se edelleen hieman heikompi oikealta puolelta mikä näkyy monessa, vaihdot on vaikeampia oikealta vasemmalle, samoin oikealta vasemmalle väistöt ovat vaatimattomia. Laukka alkaa olemaan tosi tasapuolista molempiin suuntiin.

Vaihdotkaan ei täysin puhtaita ole, vaan ne tulevat takaa myöhässä ns. "estevaihtoina", mutta niitäkin ehditään hiomaan sitten joskus valmentajan kanssa. Nyt Patse on kuitenkin hoksannut vaihtojen avut hyvin, ja vaikka vaihtaakin ensin edestä niin ne tulevat melko sujuvasti. Mitä nyt sillointällöin vaihdoista tulee innostuttua niin että vaihdon jälkeen hän meinaa ampua reippaasti eteen!

Alku- ja loppukäynteineen työskenteltiin noin 30-40min, mikä on varsin riittävä aika, eikä tule ratsastettua hikeen (paitsi kuski..). Illalla katselin vielä vuoden takaisia treeni-videoita ja voinen todeta siinäkin kehitystä tapahtuneen yhtä paljon kuin ihan ulkoisesti hevosessakin: 

Ylempi kuva: Miina Pulkkinen
Alempi kuva: Hanna Heinonen

Lauantaina ihana ystäväni kävi meitä moikkaamassa ja otettiin Patsesta kuvia. Näillä kuvilla on aikaväliä tasan vuosi, alempi siis viime lauantaina kuvattu. On kyllä hienosti muuttanut ulkomuotoaan rauhassa kasvaneesta 5-vuotiaasta hyvin suorittavaksi urheiluhevoseksi, siis kenttähevoseksi ;)

Eilisen hyvänmielen hömpöttely sai pientä kipinää taas esiin ja huomasin illalla selaavani hallikauden kisatarjontaa. Jospa sitä jonkusen hallikisan tekisi talven aikana niin säilyy jonkunlainen rutiini, vaikka talvi kelien armoilla pääasiassa mennäänkin ja senkinvuoksi pakollisia kevyempiä jaksoja on edessä.

Alla vielä pätkä meidän eilisestä puuhastelusta, ei sen aina tarvi olla niin pilkuntarkkaa tai vakavaa ;) vaikka joskus olisi kai suotavaakin vähän vaatia enemmän (itseltäänkin, köhköh..)


4 kommenttia:

 1. Patse on tyylikkään näköinen nuorimies! Sen liikkuminen on ihanan kevyttä, siinä ei ole sellaista negatiivissävyistä "vedän tämän reen ylös suosta vaikka peruuttaen" suomenhevosta, mutta silti siitä näkee että suomenhevonen se on. Urheiluhevonen, todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä se kevyt liikkuminen ei tällä videolla tullut parhaiten esiin mutta sitä se kyllä on, varsinkin nimenomaan suomenhevoseksi. Innolla odotan tulevien vuosien kehitystä miten se alkaa näkymään myös liikkeissä!

   Poista
 2. On kyllä muutosta tullut vuodessa! Ponimaisesta kaverista tullut tosi ryhdikäs ja jalatkin näyttää jotenkin paljon pidemmiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ryhtiä ja kantoa on rakennettu, ja rasvaa korvattu lihaksilla, vielä kun omistaja saisi samanlaisia tuloksia itsessään ;)

   Poista