tiistai 9. elokuuta 2016

Ypäjän kisaviikot!


Nyt on pakko hypätä Hattulan kenttäkisojen kirjoituksen yli ja palata menneeseen viikonloppuun eli Ypäjän kisaviikkoon! Näin tiistaina edelleen jaksaa hymyilyttää hyvin mennyt viikonloppu.

Lauantaina saatiin lähteä kotitallilta jo aamu-kuuden aikaan ajamaan kohti Ypäjää sillä Patsen ensimmäinen startti oli jo ensimmäisessä luokassa, ja sovimme että tapaamme Tyttelin kanssa suoraan kisapaikalla, kuka siis kuskasi Patsen kisat tällä kertaa. Ratsukko osallistui lauantaina ja sunnuntaina 90cm luokkiin.

Aikaisemmin viime viikolla käytiin Niihamassa treenaamassa Tyttelin kanssa ja kieltämättä silloin hieman vielä hirvitti. Pate oli niin täynnä intoa ja virtaa että melko sähläämiseksi meni alku, mutta onneksi se paransi loppua kohden hienosti.
ny mennään!
Pate pääsi matkustamaan kaverinsa Akun kanssa ja siitäkös pikkuputte olikin mielissään. Ne on yhtäkkiä ihastuneet toisiinsa Akun kanssa niin että välillä piti huudella kisapaikalla toisilleen pitkänkin välimatkan yli. Ypäjälle saavuttiin juuri sopivasti että ehdittiin rauhassa kiertämään hokit kiinni ja varustamaan hevonen kun sainkin lähteä sitä taluttamaan kohti esteverryttelyä.

Lauantain rata sujui ilman isompia ongelmia, hieman oli into-jännitystä ja pientä kiireisyyttä, mutta asenne oli reipas ja rohkea. Viimeinen puomi tuli alas, muuten rata oli melko sujuva.
(Videon laadulle kävi jotain, pahoitteluni...)
Radan jälkeen palasimme Patsen kanssa trailerille ja vaihdettiin satula pois ja laitoin jalkoihin kylmäsavet, märät sanomalehdet ja pintelit, ja lähdin kävelyttämään Patsea meidän majoitustalliin johon oli noin 20 minuutin kävelymatka. Talli oli pieni ja viihtyisä. Patse jäi karsinaan tyytyväisenä heiniensä ja makuvedensä kanssa huilimaan. Itse kävelin takaisin kisa-alueelle vielä auttamaan Akun väkeä ja katsomaan suorituksia. Illalla Patse pääsi vielä pariin otteeseen kävelylle ja hiekkakentälle piehtaroimaan.

Sunnuntaina oli taas aikainen herätys talliin kun viikonlopun toinen startti oli taas aamusta. Kun lähdin taluttamaan Patsea kohti kisapaikkaa, oli aamu vielä sumuinen ja kostea, kaikkialla vielä hiljaista lukuunottamatta Patsen kavion kopsetta vasten asfalttia. Miten sitä osaakin kisajännityksessä nauttia myös tämmöisistä pienistä asioista kun oma aamurauha puten kanssa.


Toisen päivän verryttely ja rata sujui jo huomattavasti rennommin. Hevonen oli edelleen reipas ja innokas mutta keskittyneempi, ja se suoritustaan paransikin vaikka tästäkin radasta se viimeinen puomi tuli alas.
Videon saa 4K laadulle asetuksista!


Hitsi että oli jännittävää seurata omaa nuorta radalla, mutta niin hienosti kyllä menivät Tyttelin kanssa. On hienoa että saatiin Tytteli meidän avuksi ja viemään hevosta esteillä eteenpäin treeneissä niin ratsastaen kuin valmentaen!

Radan jälkeen suunnattiin Patsen kanssa vesipisteelle täyttämään juottoämpäri mikä roikkui kätevästi mun repussa kiinni. Aamulla pakkasin reppuuni siis sen mitä voisin heti startin jälkeen tarvita, koska Akun väki tuli kisapaikalle vasta aamupäivällä trailerin ja kaikkien kamojen kanssa. Me pidettiin sillävälin Patsen kanssa piknikkiä parkkipaikan nurkalla. Riisuin satulan ja suojat aidan päälle, kylmäsin jalat linimentillä ja annoin Patsen rentoutua kävelytyksen jälkeen vihreää syöden itse istuskellen vieressä maastoesteen päällä. Kävipä se piehtaroimassakin pariin kertaan, se kyllä osaa ottaa kisapäivät lunkisti!

Kotiin päästiin lähtemään Akun joukkuekilpailun jälkeen. Kaikkineen viikonloppu oli onnistunut, vaikka melkoisen puhki olin kun iltapäivällä kotiini pääsin vaikken ollut itse joutunut edes ratsastamaan. Mutta nyt saa varmoin mielin pitää vähän huilia, ja jatkaa treenejä kohti syyskuun kasvattajakilpailua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti