perjantai 29. heinäkuuta 2016

Maastoestetreeneissä!


Kuva: Henna Hautasuo
Kesäkuun 6.pv oltiin Patsen kanssa Lempäälän Ratsuniityssä maastorata-harjoituskilpailuissa, josko niitä kisoiksi voi laskea. Tehtiin hiekkakentällä itsenäinen verryttely jonka jälkeen siirryttiin maastoradalle. Tuija käveli meidän kanssa radan läpi, hevoset pääsi tutustumaan jokaiseen esteeseen rauhassa halutessaan ja Tuija opasti mitä milläkin tehtävällä pitäisi ottaa huomioon. Radankävelyn jälkeen tehtiin vielä lyhyt verryttely maastoradalla ja hyppäsimme muutaman tehtävän ennen omia ratoja. Tilanne oli aivan super kiva ensimmäiselle maastokerralle. Onhan Patse kiinteitä hypännyt valmennuksissa Niinisalossa mutta kentällä ja maneesissa. Tämä oli siis hevoselle ensimmäinen oikea maastorata. Korkeus oli harrastettakin matalempi, noin 50-60cm.

Kuva: Henna Hautasuo

Tapahtuma oli tooosi onnistunut ja loistava tilanne nuorelle hevoselle. Kaikki tehtävät sujui ongelmitta. Patse oli tosi innoissaan, vaikka välillä sitä jännittikin! Rata suoritettiin puhtaasti ja mukaan saimme pienen ruusukkeen muistoksi, hevoselle porkkanaa ja kuskille pillimehua! Kiitos Ratsuniitty, Aki ja Tuija! 

Kuva: Henna Hautasuo

Heinäkuussa sitten 17.pv oltiin Hattulassa tekemässä valmistelevaa treeniä kenttäkisoja varten Sepon treeneissä. Tämäkin kerta oli oikein onnistunut, vaikka silloin keli ei ollut aivan meidän puolella. Märällä nurmella hokit pitivät kuitenkin hyvin ja päästiin tekemään läpi kaikki harrasteen tehtävät. Kovinkaan ei tämä kerta ollut valmentavaa, jäimme aika omillemme kun tehtävät oli annettu, mutta no, onneksi ongelmia ei tullut ja yli mentiin sujuvasti kaikista esteistä.

Muutama kuva tarttui mukaan tältä reissulta mutta ovat niin harmaata etteipä niistä juurikaan näe mitään joten tässä pari lyhyttä kypäräkamera-videota tehtäviltä. Tosin videokuvakin niin märkää että noh.. "Pienten" teknisten ongelmien takia videoissa ei ole ääniä, mutta tämäkin ongelma on nyt ratkaistu joten seuraavia videoita odotellessa! :D

Tästä treenikerrasta jäi ihan super-fiilis kisoihin, varsinkin loppuakohden Patse paransi ihan älyttömästi, alussa ponnistuspaikat olivat ajoittain hukassa ja sain kannustaa puttea tehtäville, mutta kun se sai varmuutta ja luottoa itseensä/pohjaan niin se oli aivan huikeen hyvä!

2 kommenttia:

  1. Onnea menestyksestä! Onpa Patsella kivan näköinen; iso, etenevä laukka ainakin kypäräkamera videolta katsottuna. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä pienemmässä putessa tosiaan on ihan isommankin hevosen tuntua :)

    VastaaPoista