tiistai 14. kesäkuuta 2016

Sh-kummajaiset 11.6


Helppo C:1 2000
Avoin nuorille 2010-2012 syntyneille suomenhevosille

Lauantaina 11.6 jatkettiin meidän kisakautta osallistumalla Urjalan kummajaisten kouluosuuteen. Olin alunperin ajatellut että osallistuttaisiin molempina päivinä, mutta päätinkin peruuttaa estelähdöt kerta pohja Urjalassa olisi kuulemma kova ja joustamaton. En ollut ennen Hessi-tallilla käynyt, joten siksi olin kysellyt paikalla käyneiden mielipiteitä, ja nyt näin jälkikäteen voin todeta sen olleen ihan järkevä vaihtoehto.

Varsinaisesti motivaatiota kouluradalle ei juuri ollut, mutta halusin kuitenkin hevoselle antaa tilaisuuden tottua olemaan yön yli kisapaikalla, joten matkasimme urjalaan jo perjantaina illalla. Säästin samalla siinä muutaman tunnin lauantai aamulle lisää nukkumiselle. Takana oli yli viikon työputki joten oli pieni luksus saada nukkua edes puoli seitsemään asti aamulla. Itse majoituin ystäväni luona siinä kisapaikan lähellä. Perjantaina ennen reissuun lähtöä meillä oli kevyt kouluvalmennus mikä meni tosi tosi hyvin, ja Patse tuntui taas ottaneen pienen kehitysaskeleen eteenpäin. Sovittiin mitä lähden radalta hakemaan ja mihin kiinnitän enemmän huomiota tekemisessä.
Koska kuvia tai videota kisoista ei ole niin kuvitetaan tätä aijemin kotona iltamaastolta napattu maisemakuvalla

Kun sitten lauantaina pääsin aamulla kisapaikalle, odotti Patse karsinassaan aamuheinien äärellä yhtä rauhallisena kuin sen sinne illalla jätin, eli ainakin yksi hyvä kokemus tästä reissusta saatiin. Verryttelyyn mentäessä kuitenkin sen kierrokset alkoivat hieman jo nousta, mutta sain kuitenkin tehtyä verkassa samoja asioita kuin edellisen päivän valmennuksessa, vaikka yhteys hevosen kanssa välillä rakoilikin enemmän. En tiedä olinko laskenut lähtöaikani väärin vai mitä siinä kävi, kun listoissa oli minun jälkeeni seuraavat ratsukot aikataulutettu valmiille lähtöajalle ja olin laskenut siitä taaksepäin suurinpiirtein starttiaikani, mutta kuitenkin radalle kuulutettiin valmistautumaan jo 15min aikaisemmin, joten kesken jäi pahasti koko verkka. No, näitä sattuu. Hetki saatiin vielä pyöriä radan sivussa ennen omaa lähtövuoroa ja koitin siinä vielä rauhoittaa Patsea, mutta se oli nyt niin pinkeenä ja menossa että mua (taas) vain nauratti.. Pitäisiköhän mun alkaa laittaa meitä enempi ruotuun?? Pohja tuntui siinä jo kyllä niin joustamattomalta että vähän hirvitti.

Rata itsessään sitten ei ollut mikään menestys, itseasiassa pisteissä meidän pienen kisahistorian surkein. Mutta fiilis radasta ei ollut ihan toivoton. Joo rikkoja tuli paljon, mutta ainakin sain pidettyä oikean laukan suorana ja sain sen vasemman lavan pidettyä hallinnssa, jes! Vaikka tuntui että Patse varoi kovaa pohjaa ja meni melko jäykin vuohisin, niin silti sain pidettyä laukan pohkeen edessä. Kaikkineenhan suoritus oli melko kiireiinen, ensimmäinen laukannosto tuli kuviolla risti-vaihto-vasta-vaihto-myötä.. että eikö niistä puhtaista vaihdoista saanutkaan helppo C ohjelmassa lisäpisteitä?Tämä siis tiputti sekä noston että laukkaympyrän pisteet. Siitä lävistäjälle, raviin, ja uusi laukka. Tätäkin nostoa hevonen ennakoi, ja olisi nostanut laukan heti C kirjaimen kohdalla, kun tehtävä oli vasen laukka C ja H kirjaiten välissä. Se ei kuitenkaano ollut minun nosto joten otin sen siististi takaisin raviin, ja ratsastin ravin ensin kuntoon ja sitten nostin itse laukan. Tiesin että pisteet oli jo mennyttä joten halusin tehdä loppuosuuden ohjelmasta enempi koulutustilaisuutena kuin kilpailutilaisuutena. Tästä paperiin tulikin tuomarilta kommentti "hevonen hätäilee, hyvin ratsastettu". Seuraavalla lävistäjällä esitettiin taas puhdas vaihto, joten siinäkin korjasin sen itse takaisin myötälaukalle. Lopputervehdykseen tultaessa mua vaan hymyilytti ja nauratti, että voihan malttamaton ja liika innokas ori-junnu! On se symppis, ja rutiinia me nyt vaan kovasti tarvitaan.

Alapisteet oli ihan asianmukaiset kuten kommentti : "Tänään ajoittain kiireinen ja keskittymätön hevonen jota ratsastit hyvällä mielenrauhalla. Rutiinia lisää niin hyvä tulee!"

Rikottujen tehtävien jälkeen tulos jäi 57% mutta kokemuksena tämä oli kaikkineen tosi hyvä. Ensi sunnuntaina käydään metästämässä toinen 80cm kvaalitulos jonka jälkeen hevonen saa kesälomaa, vaikka onhan se jo puoliksi kesälomalla tässä jo ollutkin. Alunperin piti jäädä lomalle näiden kummajaisten jälkeen mutta koska peruin ne esteluokat niin piti keksiä sen tilalle plan B jotta heinäkuun kenttästartti olisi mahdollinen.

2 kommenttia:

  1. Mihin olette menossa kenttäkisoihin? Mietin vaan tota pohjahommaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mikä "pohjahommassa" mietityttää? Meillä olisi tarkoitus Hattulan kisoihin osallistua :)

      Poista