keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ensimmäiset estekilpailut

1-taso 80cm, 4vp
Viime sunnuntaina oltiin Patsen kanssa hevosen ensimmäisissä estekisoissa, ja aikalailla voisi kai sanoa että minunkin, koska esteillähän mä olen tosiaan kilpaillut viimeksi joskus ponivuosina. Varsinaisestihan me ei kisaamaan menty vaan hakemaan ensimmäistä kvaalitulosta kenttäkisoja varten.

Pitkästä aikaa oli itsellä pientä kisajännitystä, lähinnä vain sitä että miten estekisat poikkeaa koulukisoista käytännössä ja mitä pitäisi tietää ja muistaa. Onneksi pari luottoystävää lähti seuraksi ja avuksi, että muistin sentään käydä radan kävelemässä jne. Kyllä oli entinen kouluratsastaja hukassa.. Verryttelyssä Patse oli alkuun melko pinkeä ja menohaluja oli reippaasti, ja teinkin aika pitkän mutta rauhallisen alkuverkan, kävelin paljon väliin ja taivuttelin sen väistöillä läpi ennen kuin aloin hyppäämään, kuitenkin huolehtien siitä ettei se pääse missään kohtaan väsähtämään. Ekoissa hypyissä se leiskautteli supermies-hyppyjä ja otti parikin puomia alas, kunnes pyysin että voisiko verkkaesteet nostaa ratakorkeuteen, jonka jälkeen puomitkin pysyi sitten ylhäällä.

Radalla ennen lähtömerkkiä sai hypätä kaksi valitsemaansa estettä, ja ajattelin hypätä ykkösen jotta se olisi sitten tuttu, sekä kutosen. Mutta jännästi sitten mun piti tehdä radalla tosi typerä moka ja olla sokea sille ykkösen lähestymiselle, että siitähän me radan ainut puomi sitten otettiin alas.. Mutta muuten olin tosi tyytyväinen rataan, tulos riittää toiseksi kvaalitulokseksi kunhan kisajärjestäjä nyt vain saisi tulokset kipaan, kuten säännötkin nykyisin velvoittaa. Oman radan jälkeen lähdettiin aika pian takaisin kotiin, kun kisat olivat lähes naapurissa, että pääsee suoraan heppa suihkuun ja jalkojen kylmäykseen, eikä jääty siis odottamaan tuloksia joten ei mitään hajua miten luokassa "sijoituttiin" mutta eipä sille väliä ollutkaan kun tulokseksi tuli se mitä haettiinkin.

Alla video vielä verkkahypyistä sekä radasta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti