lauantai 7. toukokuuta 2016

Ensimmäisen kisakauden avaus!
1-tason koulukilpailut 5.5, Kangasala, Pohtiolampi

Hohhoijaa kun laiska bloggaaja täällä taas pahoittelee! Tuli kesä, kisat, pihahommat ja palanut nahka! Mutta ennen kaikkea ne kisat! Ensin olin vappuna ypäjän kenttäkisoissa hoitamassa kaverin heppaa, ja helatorstaina 5.5 avattiin sitten meidän kisakausi Kangasalan 1-tason koulukisoissa heC radalla.

Meidän osallistuminen meinasi olla vaakalaudalla viikkoa ennen kisoja, viime viikon tiistaina Patse oli ratsastaessa aivan super, tehtiin kavalettijuttuja ja hypättiin pieniä. Loppuverkassa se kerran muljautti toisen takapolvensa, mutta siinä loppuraveissa se ei siitä reagoinut sen kummemmin, enkä kiinnittänyt siihen sitten sen enempää huomiota. Seuraavana päivänä sitten keskiviikkona hevonen tuntui jo ekoissa raviaskeleissa kummalliselta, ja se jopa hieman tahditti. Mähän olin tässä kohtaa melkein kantamassa sitä kentältä pois, että hittovie nytkö se ensimmäinen takapakki tuli. Tulin selästä alas ja kylmäsin molemmat tajakalat, ja siinä huomasin että se sama takapolvi oli hieman nesteinen ja selvästi arka kun sitä paineli. Torstai-aamuna soitin meille klinikalle ajan, minkä sain vasta tulevalle maanantai-aamulle. Sen välisen ajan liikutin Patsea liinassa ja ratsastaen, kun liikkuminen oli jo heti perjantaina parempaa ja viikonloppuna jo normaalia. Maanantaina sitten klinikalla hevonen todettiin täysin terveeksi, taivutuskokeet jokaiseen niveleen edestä ja takaa, sekä takapolvet kuvattiin vielä. Ei ne edes olleet mitenkään löysät, mikä olisi voinut olla ihan tyypillistä nuorelle suomenhevoselle. Eli selvisimme ihan vain nyrjähdyksellä mikä meni ohitse kevyellä liikunnalla ja kylmäämisellä.

Kuva: Hanna Heinonen http://hannaheinonen.kuvat.fi
Torstaina sitten 5.5 päästiin aamulla meidän ensimmäisiin ekoihin kisoihin. Tätä ennen me ollaan käyty yksissä harjoituskilpailuissa missä voitimme heC luokan. Oli ihan tosi kivaa lähteä kisahulinan sekaan, onkin jo ollut ikävä radoille! Viime kausihan jäi itseltä välistä kokonaan.. Oltiin pohtiksella hyvissä ajoin ja ehdin hyvin katsella pari rataa ennen kuin kävin purkamassa Patsen trailerista. Kävin taluttaen näyttämässä sille kisapaikkaa käsihevosalueella ja sieltä takaisin parkkialueelle missä Patse sai maistella vihreää nurmikkoa ja katsella rauhassa ympärilleen. Pikkuhiljaa laittelin sitä kuntoon ja lähdin kävelemään kohti verkkaa. Päästiin suoraan varsinaiselle verryttelykentälle, mikä sijaitsi kisaratojen vieressä. Verryttely-aikaa oli reilusti ja tein tosi rauhallisen verryttelyn, keli oli taas tosi lämmin ja ohjelma tosi simppeli joten mitään ihmeellistä ei tarvittu. Ensin liikettä hyvin eteen, jalasta kohti kuolainta, siitymisiä, pieniä hetkiä takaosaa alle, välikäyntejä ja paljon kehuja.

Kuva: Hanna Heinonen http://hannaheinonen.kuvat.fi
Radalle siiryttäessa hevonen tuntui tosi rennolta ja pääsin aloittamaan suorituksen tosi hyvällä mielellä. Ajoittain Patse oli rauhaton kun bongaili viereisen radan ratsukkoa, mutta ei se juurikaan ulospäin näkynyt paitsi käynnissä mikä oli lyhyttä, ja pysähdyksessä jolloin se ainoan kerran huuteli kavereille. Kaikkineen ohjelma sujui ihan mukavan tasaisesti, yhtä isompaa rikkoa lukuunottamatta, kun ensimmäinen laukka nousi vääränä. Paperiin saatiin tehtävistä yksi seiska, monta 6,5, mitkä on helposti nostettavissa paremmiksi pisteiksi, eihän me ekalla kertaa tultu suorittamaan vaan tutustumaan kisatilanteeseen.

Kuva: Hanna Heinonen http://hannaheinonen.kuvat.fi

Loppujenlopuksi pisteemme riittivät sijalle 5/25! Eli lopputulos 131pistettä, prosentein 62,381%. Olin tosi tyytyväinen, vaikka se yksi väärin nostettu laukka harmitti. Mutta silti tosi hyvä tulos ensimmäisistä kisoista, tästä on hyvä jatkaa! Tuomarin loppukommentit oli paperissa:

"Huolellista ratsastusta, ravissa ajoittain kiireinen, laukassa hyvä rytmi. Käynnissä tänään jännittynyt. Kaunis hevonen"


Alapisteisiin olin myös tosi tyytyväinen!Ei muuta kuin poni trailerista ulos ja palkintojen jakoon. Onneksi oli varjoisa parkki, traikussa ikkunat ja takapressu auki niin Patse sai rauhoittua siellä heinien äärellä tyytyväisenä. Kyllä pisti naurattaman kun Patse niin tiesi mistä on kyse. Ei se riekkunut tai huudellut, mutta etujalkaa piti ojennella ja nostaa kaulaa kaarelle. Löysin ohjin sitä rapsuttelin ja sille naureskelin, ihana lapsiori <3

Kuva: Hanna Heinonen http://hannaheinonen.kuvat.fi
Kunniakierroksella tukka auki :) 
Ohessa vielä video, alkutervehdys puuttuu mutta siitä eteenpäin videoituna:

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, onnea rusetista! On hän niin hieno lapsiori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jilla! Arvaa vaan mitä tämä teki nousevalle kisakuumeelle kun ekat kisat meni jo näin kivasti.. :D

      Poista