tiistai 31. toukokuuta 2016

1-tason koulukilpailut 29.5.

HeC:1, tulos 62,5%, sija 6/16
Kaikki kuvat: Miina Pulkkinen http://miinapulkkinen.kuvat.fi/

Viime sunnuntaina startattiin kotitallilla järjestetyissä koulukisoissa heC luokassa, muutaman muuttujan saattelemana. Alunperinhän meidän piti matkata Hämeenlinnaan yhdistettyyn koulu- ja estekisaan, mutta kilpailun päivämäärä oli vaihdettu, ja minullahan ei erikseen viikonloppuvapaita töistä ole, ellen niitä erikseen järjestä, eli juurikin kisakalenterin mukaan. Ensin ajattelin että en osallistuisi silti sitten tähän 1-tason koulukisaan ollenkaan, kunnes huomasin että heC luokan ohjelma olisi sama kuin kummajaisissa parin viikon päästä ratsastettava nuorten hevosten luokka. Hyvänä harjoituksena siis jotta tiedetään mitä treenataan (kontrollia...). 


Selkeästi tällainen kotikisa on vaikea, etenkin kun kisat on ihan kotipihassa. Pitkän työputken jälkeen tämä oli ainoa "vapaapäiväni" joten nukuin niin pitkään kuin mahdollista, eli heräsin vasta kun kisat oli jo alkamassa. Mikään kiire minulle ei kyllähään tullut, luppoaikaa oli silti reilusti, koska kilpailut alkoivat raviohjelmalla. Mutta sellainen tietty kisainto, skarppi, joku siitä puuttui. Olin tosi väsynyt ja maanantaina tulin kipeäksi joten se selittänee sunnuntain nuutunutta olotilaa kun ihan ei olisi huvittanut. Patsehan tämän tietysti huomasi ja pisti mua nauramaan verkassa muunmuassa köyry-hyppy-pukeilla laukassa. Tämähän mulle kostautu sitten radalla, koska mulla ei ole kykyä ottaa tuota isosti kiinni, ei sillä etteikö se tulisi kiinni, herkkähän tuo on eikä se käsistä siis lähde, mutta kun se on niin äärimmäisen kevyt niin mä en myöskään aina osaa asettaa sille rajoja milloin mun apuja oikeasti kuuluisi kuunnella. Mulle se on niin lapsi vielä että en osaa olla sille tyly.. Ei se niin vakavaa ole!

Raviohjelma meni siis ihan mallikkaasti, mitä nyt hieman kiireisesti ajottain. Laukassa muuten ei mitään, mutta laukasta takaisin tuleminen raviin, ja laukan säätö kulmiin oli totaalihukassa. Tosin miksi se niin tekisi jos en edes vaadi.. Ohjelmassa olleet askeleenpidennykset ravissa arvosteltiin kaikki pistein 7, muuten tasaista 5-6.5 skaalaa, lähinnä siis juurikin nuo laukasta raviin tehtävät sakotettiin ihan oikeutetusti.  Yhden laukkalävistäjän rikkoi (puhdas) vaihto.Loppukommentteihin saatiin näin: "Erittäin sympaattinen hevonen, joka liikkuu varsin ilmavasti ja oikeinpäin, mutta tänään ohjelmaa leimasi turha kiireellisyys. Lisää rauhaa liikkumiseen" Tämän allekirjoitan täysin itsekin.  

Seuraavat päivät otetaan taas huilia, eilen maanantaina oltiin maastossa, tänään ja huomenna vietetään vapaata. Torstaina on sitten Tyttelin estevalmennus. Ensi viikon heti alkuun huolletaan sekä kuskia että hevosta kraniolla/hieronnalla ja perjantaina vielä kevyt kouluvalkku-viimeistely ja viikonloppu ollaankin sitten kummajaisissa, jonka jälkeen Patse jää toviksi täysin kesälomalle. Ihanaa kun keväällä tehty suunnitelma toteutuu ja toimii!

rakas <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti