sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Valmentautumista ja messuilua!

Perjantaina, eli toissapäivänä oltiin jälleen Siltakorven Sannan valmennuksessa kotona, ja oli tosi tehokas treeni! Viime kerrasta onkin se reilu pari viikkoa kun oltiin Niinisalossa Elmon valmennuksessa (sen voit lukea täältä), ja Sanna oli silloin vain taustapiruna seuraamassa meidän valmennusta. Nyt Sanna sanoikin että hevonen on ottanut ison harppauksen eteenpäin lyhyessä ajassa, eli en ole itse vain kuvitellut tätä parantunutta takaosan voimaa. Jes! Vielä on paljon treenattavaa ja edelleen se tarvitsee kuntoa ja kantovoimaa, mutta ajan myötä sekin taas kehittyy lisää.

Tehtiin puomi/kavaletti tehtäviä, ja sekaan otettiin muutama pieni hyppy. Paljon kontrollia, ulkoavuilla kääntämistä, ja etäisyyksien löytämistä. Ja voi että kun se etäisyyden näkeminen on vielä hankalaa! Siis minulle..

Patse oli taas koko tunnin tosi hyvin menossa ja teki hommia suurella innolla. Ajoittain se yrittää edelleen juosta kun ei malttais, mutta etenkin loppupuoliskolla tunnista se oli tosi kivasti mukana, se odotti mua ja oli rentona ja tasaisena, ehkä sekin jo hoksaa ettei jokainen puomi ole mahdollisesti se viimeinen :D Mä varmasti taas toistan itseäni mutta kyllä vaan on motivoivaa ja palkitsevaa treenata nuoren hevosen kanssa kun joka kerta mennään vähän eteenpäin. Vaikka aikaisemman hevoseni kanssa se oli nuoresta asti niin että mentiin kaksi askelta taakse ja yksi eteen, niin Patsen kanssa ei olla kyllä menty vielä kertaakaan taaksepäin. Tauot ja pienet lomat on ajoitettu sopiviin väleihin ja kun me maastoillaan paljon niin ei tule hinkattua liikaa aitojen sisällä.

tuoreiden kuvien puuttuessa, laitoin kuvan Sannan joulukuiselta valmennuksesta. Kuva: Miina Pulkkinen

Lauantaina sitten Patse sai ilta-auringossa hölkkäillä vähän liinassa. Itse kiertelin Hevoset-messuilla koko lauantain joten vähän vapaampi liikutus sopi molemmille oikein hyvin. Ystävieni kanssa kierrettiin messuja "mitään en osta" idealla, mutta olihan ostoslistalla silti muutama ihan pakollinen ostos.. Loppujenlopuksi mukaan tarttui uudet jalustimet estesatulaan, itselle uusi kypärä uusien sääntömuutosten mukaisesti (vaikka sääntö tuleekin vasta ensi kaudelle voimaan, niin on nykyisellä tiputtu kaikkineen jo useamman kerran..), Patselle upea nahkariimu, koulukisoihin uusi valkoinen huopa ja estekisoihinkin lähti mukaan vähän parempi edustushuopa ruskean sävyissä. Ja yhdet kolmipalakuolaimet messinkisellä keskiosalla lähti mukaan. Eli mitään turhaa ei kyllä tullut ostettua, ja eipä nuo alennuksillaan kovin kalliiksi tullut.


Ensi viikolla olisi sitten tiedossa epävirallinen kisakauden korkkaus harjoituskisojen merkeissä valkoisten aitojen sisällä, ohjelmana HeC:2, kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti