tiistai 29. maaliskuuta 2016

Mitä meille kuuluu?

Niin että kirjoittaminenko loppui kun hevosesta tulikin oma.. :D eheeii vaan tämä kevät, aurinko, lämpimät kelit, pääsiäisvapaat jne, ei vaan ole ehtinyt alas ja kirjoittaa ajatuksen kanssa, vaikka paljon on ollut taas kaikkea kivaa.

Elikkäs mistäs sitten alotettaisiin.. Kisakalenteria olen nyt ahkeraan suunnitellut ja miettinyt millaisella "sotasuunnitelmalla" lähdetään nyt tekemään kohti syyskuuta ja Ypäjän kasvattajakisaa. Odottelen valmentajani saapumista taas Suomeen että päästään yhdessä istumaan alas ja miettimään välitavotteita, kisoja ja valmennus-suunnitelmaa että hevonen olisi mahdollismman hyvin valmisteltu syyskuussa, ilman että tulee kiire eikä ainakaan niin että tehdään liikaa. Sen mitä olen ajatellut kenttä-starttia ja varovasti suunnitellut kalenteria myös sitä silmälläpitäen, niin ajattelen että jos kunto ja kalenteri antaa myöten niin miksi ei, mutta jos tulee liian täyttä niin silloin se saa siirtyä ensi kaudelle. Nyt kuitenkin keskitytään kasvattajakisaan.


Käytimpä muuten myös pääsiäisen vapaat muutaman maastoesteen rakentamisen kanssa, vielä olisi pari tekemättä ja suunniteltuna paperille, mutta kaikkineen olisi jo joku 7 estettä että pääsee tekemään myös treeniä kotona "maastoesteillä" vaikka välttämättä en niitä maastoon saakkaan, ellei loppukesästä uhrata joku laidunlohko niille. Onneksi on iiiiiiiiso ulkokenttä!

tähän vielä tulossa jokun tehoste maalaten, pääkallo? liikennemerkki? ideoita saa antaa! ;) 

Pääsiäisenä myös tehtiin pari pv putkeen vähän tehokkaampaa sileätreeniä kouluaidoissa, lähinnä teidän ratsastamista, tasapainoisia kulmia, suoria keskihalkaisijoita jne. Oli kyllä kivaa ja onnistunutta! Ratsastimpa hetken myös ilman ohjia ja voi että kun tuo ori vaan on niin toimiva istunnalla etten kestä <3 Nyt se on viime aikoina ottanut ison harppausaskeleen eteenpäin, ja etenkin laukkaan se on nyt saanut kivasti voimaa ja kantoa. Aikaisemmin kun se helposti hieman kiihtyy tai tulee kiireiseksi jos ei ole voimaa tai tasapainoa suorittaa. Mutta juuri tämän takia mä halusin keskittyä syksyn ja talven maastoiluun ja estetreeniin että se kunto ja voima saa kasvaa siinä ohella "huomaamatta". Ei olisi kenenkään edunmukaista hinkata koko talvi sileätreeniä, väkisin koittaa jarruttaa laukkaa ja "koota" sitä, ilman että se voi tehdä sitä oikein, jolloin sen laukan laatu kärsisi ja mä vain kaivaisin kuoppaa itselleni. Tästäkin saan taas kiittää aikaisempaa hevostani ja muita nuoria hevosia joiden kanssa on aikaisemmin päässyt työskentelemään, että nyt ei tarvitsisi korjailla omia mokiaan.

Eikä me maastoilua olla tietenkään unohdettu! Viime viikolla päästiin myös vihdoinkin koko porukan kanssa maastoon ja mun koirani pääsivät 1,5h lenkille mukaan, ja yllärinä mun pentukoirani (ikää 10kk) toimi paremmin hevosen kanssa kuin tuo vanhempi 6 vuotias konkari, jolta meinasi kyllä välillä vauhti loppua kesken Patsen kanssa :D


Patse tuli kanssani kotiovelle palauttamaan koirat sisälle lenkin jälkeen ja olisi mielellään tullut ihan sisälle astikin jos oisin päästänyt. Kunhan ruoho alkaa kasvamaan, mä niin otan päiväkahvit terassilla ja Patse saa hoitaa nurmenleikkuuta!

Nyt Patse on saanut pari päivä vapaata näin maanantain ja tiistain, huomenna keskiviikkona taas maastoillaan, to jumpataan kevyesti ja perjantaina olisi taas Siltakorven Sannan valmennus kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti