lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kehitystä havaittavissa

Saimpas sovittua piiitkästä aikaa valmennuksen mun henk.koht valmentajani kanssa tälle viikolle torstaille, ja kyllä kannatti! Noissa Siltakorven ja Tyttelin valkuissa on myös kiva se että meitä on se 2-3 ratsukkoa, ei tule tehtyä liikaa ja on samalla on hyvä tsemppi porukan kesken, ja myös vertaistuki silloin kun mennään vähän mukavuusalueen ulkopuolelle! Mutta on se silti myös niin ihana tehokasta olla ihan yksinään valvovan silmän alla, etenkin tämän mun oman valkun, kun ei juuri koskaan jätä yksin, vaan pyrkii vaikuttamaan lähinnä mun istuntaan/tekemiseen/olemiseen.

Tehtiin tosi hyviä puomi/kavaletti tehtäviä, niin että ravipuomeilla oli sekä lyhyellä välillä että pidemmillä väleillä, lyhyille enemmän kantoa askeleeseen nenä alhaalla, ja pitkillä sitten tietysti myös askeleen kantoa mutta myös venyvyyttä ja voimaa. Tehtiin myös laukkapuomit 6 puomin kanssa että jouduttiin oikeasti keskittymään useamman askeleen verran kuin 2-3 puomin verran. Oli ihan super kivaa, vaikka ensin Patse luokittelikin puomit esteiksi!

Lopuksi kun heppa oli aivan mahtavasti kuulolla ja liikkui tosi hyvin niin että saatiin kaulaan venyvyyttä ja nenää eteen, tehtiin vielä lopuksi ravipuomeilla niin että puomitehtävän välissä etäisyydet vaihteli, eli 6-7 ravipuomia, ja niiden sisällä piti joko puolipidätteellä saada askel kantamaan enemmän lyhyemmällä puomivälillä ja sitten perään yksi pidempi puomi väli ja taas lyhyt, tai toisinpäin. Idea oli kuitenkin siinä että askelta saatiin säädeltyä niin pienesti ja kuitenkin nopeasti suuntaan tai toiseen ihan vain muuttammalla oman istunnan ja jalan vaikutusta hevoseen. Valmentaja siinä lopuksi vielä kehui miten Patse on saanut lihasta ja mennyt hyvin eteenpäin. "Jotain hyvää siinäkin että nähdään harvakseltaan niin kehityksen näkee paremmin". Totta.

Eilen sitten jatkettiin samalla ajatuksella mutta helpommin, tehtiin muutamia kavalettitehtäviä, sekä hypättiin pientä pystyä jossa apupuomit ponnistukseen ennen ja jälkeen "hypyn", eli jumpattiin vähän laukkaa. Loppuviikkona sitten joko maastoilua tai vapaata, riippuen miten ehdin töiden ja tallivuorojen ohella. Ensi viikolla päästäänkin sitten Niinisaloon Sannalle tutustumaan maastoesteisiin! :)

oisko sitä namia lisää kun olin niin taitava? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti