sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Less is more! Varusta vähemmän, kehity enemmän!

kivaa kännykkä laatua :)  Patse ilman kuolaimia! 
Tässä menneenä viikkona olen enempi taas pohdiskellut tätä koko hevosurheilua varusteurheilun näkökulmasta. Se että lajeja hevosten kanssa on niin älyttömän paljon, ja jokaiseen lajisuuntaan on ne omat varusteensa, ja mitä kaikkea sitä pitäisi sitten olla että voisi harrastaa monipuolisesti. Että seuraava isompi hankinta, kakkossatulaksi taas koulusatula (mitä ihmekumma ei vielä ainakaan ole suuremmin ollut ikävä??) vai koppakärryt sunnuntai-ajeluun. Ja sitten olisi kaikkea pienempää varustetta mitä oisi kiva olla, micklemit on ostoslistalla. Mutta nämä vielä on suht järkeviä hankinta-suunnitelmia, hevosen hyvinvoinnin ehdoilla ajateltuja? Tässä varusteurheilussa on toki se toinen näkökulma, mikä on muotia, ja mitä enemmän on kaikkea erikoisuutta niin sitä enempi pro on? Eikun...

Mulla on aina ollut ajatuksena se että varusteita on mahdollisimman vähän, ja yksinkertaisesti. Niin että varusteet sekä itselle että hevoselle on sopivat ja mukavat. Esim aina "ajankohtaisena" ongelmana tuntuvan olevan kuolainvalinta. Mun mielestä hevosen pitää toimia ihan perus kuolaimilla ja jopa ilman. Patsella käytänkin siis ihan perus kolmipalaa, liikkuvalla renkaalla että oliivina, sekä suoraa kumikuolainta, ja kuolaimettomana hackamorea. Tämä viikko ollaankin menty kuolaimetta niin maastossa kuin sileälläkin, koska meillä on "lomaviikko".

Tämä kaikki pohdiskelu siis alkoikin siis aikaisemmin tällä viikolla kun tehtiin viikon ainoa ratsastuskerta hallissa, ja menin hackamorella. Ja Patse oli niin tosi tosi hyvä. Ainahan se on kiva ja hyvä ratsastaa, herkkä ja avuilla, mutta nyt se oli jotenkin viiiielä enemmän istunnalla. Yksi aisti pois (rauta suusta?) niin toinen aisti vahvistuu (istunta) ? Tai jotain :D Ei meillä ole kuolaimen kanssa ollut ongelmaa, ja vaikka esim estetreeneissä välillä jarrut meinaa toimia viiveellä, niin ei se silti jää vetämään tai painamaan kädelle. Se on juuri niin kevyt itse kuin sille on kevyt. Eipä se ole mulle jäänyt kertaakaan ohjalle painamaan.

Mutta niin, tästä niin kivasta kuolaimettomasta (vaikka onhan se hackamorekin eräänlainen kuolain) treenistä sainkin ajatuksen, että seuraavaksi voisin kokeilla ratsastaa Patsella vaikka ihan vain riimulla, jolloin ei ole mitään pientäkään vipupainetta päähän. Ja uskompa että se voisi toimia myös ihan kaulanarulla ratsastaen, etenkin ilman satulaa ratsastettuna! Olen niin onnellinen kun tuohon voi aina luottaa, ja haluankin meidän yhteistyön mahdollisimman saumattomaksi, Kyllä mä sanoisin että jokainen ratsukko saisi silloin tällöin vähentää varusteita, ja testata miten  se yhteistyö ja luotto ihan oikeasti toimii! 

Rento liikunta on kivempaa ja tehokkaampaa! T. Patse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti