maanantai 8. helmikuuta 2016

Kompromissien kautta tuloksiin!

Menneenä viikonloppuna meillä oli oikein tehotreenit Patsen kanssa. Alkuviikko oltiin vapailla ja tehtiin yksi kevyt maasto ja yksi ohjasajo sileällä. Perjantaina oli pitkästä aikaa Sanna Siltakorven valmennus ja sunnuntaina Tyttelin valmennus. Jostain syystä molemmat valmentajat sattuivat pitämään aiheiltaan tosi samanlaiset tunnit, ja tehtävätkin muistuttivat toisiaan paljon. Sikäli hyvä, että sunnuntaina päästiin niin sanotusti jatkamaan siitä mihin perjantaina jäätiin! Lauantaina tehtiin väliin kevyt maasto.


Molempina päivinä esteet oli aikalailla samoissa kohdissa. Perjantaina Sannan tunnilla meillä oli pääty-ympyrällä vain neljä kavalettia, eli yksi päädyssä, yksi radan poikki sitä vastapäätä (joka nyt puuttuu piirroksesta) ja kaksi pitkällä sivulla eli ympyrän jokaisella sivulla. Sunnuntaina tehtävät olivat piirrosten mukaisesti. Ympyrällä kolme puomia ja kaksi kavalettia, eli nuo musta-liilat viivat. Toisella pitkälläsivulla suora linja laineelta ympyrälle, toisella pitkälläsivulla vesimatto ja keskellä okseri kaarevalla linjalla taas ympyrälle.

Perjantaina Patse oli taas tosi paljon menossa, se on niiiiiin innoissaan kun näkeekin jo esteitä maneesissa. Nyt sen kanssa sai taas olla todella tarkka siitä ettei omalla katseella ole liikaa jo seuraavassa tehtävässä, koska silloin varsinkin hevonen lähtee oikomaan teiltä ja etenkin kaarevien linjojen kanssa tulee haaste kun meno ei ole tasapainoista. Tai no.. Patsen mielestä ei ole ongelmaa kun yli mennään joka tapauksessa :D Kavaletti-ympyrä oli tosi hyvä tehtävä meille ja sen täytyi alkaa kantamaan ja odottamaan laukassa, kun hän niin innostuu jo pelkistä puomeista ja kavaleteista. Kavalettien välissä saan sen takaisin avulle ja odottamaan, ja kaksi askelta ennen hän ampasee että PUOMI, JES! Hassu poni <3 Kavaletti ympyrää mentiin aluksi ihan vain ravissa molempiin suuntiin, tarkoituksena ratsastaa hieman avotaivutuksen omaisesti sisäjalka hyvin läpi ja ulkokyljestä venyvyyttä eteen, ja tarkoituksena saada etenkin sisäkäsi pehmeäksi (kaikki mitä haluaa tehdä sisäkädellä tehdään sisäjalalla). Meille ei tässä ollut ongelmia, kun ravissa Patse kantaa niin hyvin eikä sillä muutenkaan ole tapana painaa kädelle.

Sunnuntaina sitten taas Tyttelin valkussa meillä oli kavalettiympyrän sijaan tuo kaari, missä jokatoinen oli puomi ja jokatoinen kavaletti. Ne ratsastettiin myös ravissa ja nimenomaan että ravia eteenpäin ja ylös, puomien välit olivat vain 2 raviaskeleen välein eli nyt sai venyttää askelta ja ponnistaa ylös. Patse sai taas molemmilta valmentajilta kehuja sen ravista ja takaosan käytöstä <3
Etenkin sunnuntain valmennus oli tosi onnistunut, ja Tytteli lopettikin meidän osalta hieman ennen tunnin loppua jo tosi onnistuneeseen rataan, eikä sunnuntaina tullut edes hiki. Nyt me oltiin sunnuntaina taas samaa mieltä asioista, kun viimeaikoina Patse on selkesti jo tiennyt nämä hommat mua paremmin ;) Nyt se odotti mua ja meno oli tasapainoista, mun ei tarvinnut kuin nauttia menosta ja tehdä yhteistyötä hevosen kanssa. Se totesi että puomit ei lopu kesken?

Olen kyllä taas vaan niin tyytyväinen Patseen ja miten se edistyy. Etenkin Sanna kuka ei ole nähnyt meitä nyt hetkeen niin kehui miten hevonen on mennyt paljon eteenpäin, ja miten hyvä asenne sillä on. Siispä tähän väliin on hyvä ottaa pieni paussi treeneistä ja pohtia onnistumisia maastoilun ja ilman satulaa-hömpöttelyn merkein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti