maanantai 22. helmikuuta 2016

Juhlaviikonlopun rientoja!


Menneenä viikonloppuna otettiin treeneissä hupi ja hyöty samalla kertaa. Aikaisemmin viikolla oltiin jälleen Sanna Siltakorven valkussa mutta nyt ei hypätty vaan tehtiin koulujuttuja puomien ja kavalettien kanssa. Oli tosi tehokas tunti, vähän ajatusta vastalaukasta, raviväistöjä, ja laukka-ravi siirtymyisiä puomien ja kavalettien välillä. Muuten viikko otettiinkin tosi rennosti ennen ja jälkeen, ilman satulaa köpöteltiin pari kertaa, ja viikonloppuna sitten lauantaina vedettiin taas suksia ja pulkkaa perässä! Viriteltiin kaverin kypärään tällainen tein itse ja säästin-GoPro kamera eli ihan vain jesarilla digikamera otsaan ja menoksi :D Sen videomateriaalia en ole vielä saanut purettua mutta julkaisen kyllä kun vain saan ne käsiini. 

Sunnuntaina tehtiin connemara-tammakaverin kanssa tasavauhtinen 10km lenkki. On tosi kätevää kun lenkki on tuttu ja tosiaan tasan sen 10km niin se on helppo jakaa esim kolmeen osaan miten nyt tehtiin. Alkukäyntien jälkeen hölkättiin niin että lenkki jaettiin tosiaan kolmen osaan kahdella pidemmällä käyntiosuudella, mutta muuten edettiin hölkällä ja rauhallisella laukalla. Tultiin kotipihaan loppuraveilla pihaan asti, riisuttiin hevoset ja loimet niskaan, ja mitattiin siinä sykkeet (44/60 sykkeet). Palattiin tielle kävelyttämään vielä reilu 10min ja mitattiin sykkeet uudelleen (silloin sykkeet 38/42), että nähdään missä taas mennään kunnon ja palautumisen kanssa. Lenkki oli tosi hyvä, kummallakaan hevosella ei ollu yhtään liian korkea syke ravista suoraan ja kävelytyksen aikanakin tippuivat hyvin.


kuvasta näkee tässä alimpana tuon oranssin janan, missä näkyy lenkin vauhdit, alkukäyntien jälkeen tasainen hölkkäosuus, pikku hetki käyntiä, siitä laukka jonka jälkeen hölkkää ja taas käyntiä. Sitten vähän pidempi laukka, käyntiä, ja viimeinen hölkkä kotiin.

Tulevalle viikolle ei ole tiedossa mitään valmennuksia. Nyt saatiin taas lunta hyvin joten otetaan varmaan taas maastoilun kanssa siitä taas hyöty irti kun pohjat on taas niin hyvät, ennen kuin tulee taas joku jäätikkökeli.. Ensi kuussa olisi mahdollisuus päästä Sannalle tutustumaan maasto-esteisiin ihan vauva-korkeuksilla mikäli saan itselleni talvikelin kestävää vetoautoa jostain.. :)

<3


2 kommenttia:

  1. Voi jestas kun hän on viisas! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä hän kyllä on <3 :D Patsen kanssa voi tehdä ihan mitä vain kun vain luotto on kunnossa molemminpuolin :)

      Poista