maanantai 14. joulukuuta 2015

Viikon kuulumiset!

 Samalla esille aikaisemmin syksyllä otettuja sumu kuvia, kuvat kuvannut Henna Hautasuo :) 


Ompas taas viikko hurahtanut ohi ihan huomaamatta! Viikko sitten sunnuntaina siis oltiin koulukisoissa, ja sen jälkeen ollaan otettu pientä lomaa kun aikaisemmat pari viikkoa tehtiin hommia aika intensiivisesti. Patsella selkeästi alkaa olemaan kunto kohonnut hyvin, se palautuu nopeasti ja extra-energian huomaa sen lisääntyneessä touhukkuudesta. Touhukkuus tulee esiin siis siinä että turvalla pitää jatkuvasti hipeltää, mun tukkaa, takin huppua, vetoketjua ois kiva aukoa, mun korvasta vois vähän nipistää, ja pusuja tulee jatkuvasti nenälle. Ainahan Patse on ollut tosi seurallinen ja sosiaalinen ja osallistuu esim suojien pukemiseen jne, mutta vapaapäivinä ja niiden jälkeen se aina lisääntyy, ihan positiivisella tapaa.


Tämä viikko kulutettiin sitten kahdella sileätreenillä, toisella kertaa ei tehty mitään kummempaa, kunhan venyteltiin eteen-alas muodossa, ja toisella kertaa treenattiin vähän käyntinostoja ja vastalaukkaa, hevonen oli aivan super! On niin ihanaa kun se on niin motivoitunut ja innokas tekemään töitä. Nyt se on alkanut jo itse tarjoamaan asioita <3 Patsella alkaa olemaan laukassa jo mukavasti kantovoimaa lyhyitä pätkiä kerralla, niin että se hieman kokoaa takaa eteen jalan ja istunnan avulla, ilman että tarvitsee edestä ottaa tilaa yhtään pois. Ja nyt siis tarkoitan ihan muutaman askeleen kestävää kokoamista, enempää ei vielä tarvitse vaatiakkaan.

Sileätreenin lisäksi tehtiin yksi reipas maasto, ja muuten vietettiin vapaita. Maastossa oltiin lauantaina ja eilen sunnuntaina palauteltiin maastokävelyllä narun päässä ja lopuksi pääsi vähän maneesiin hölkkäilemään irtona :)


Ainiin ja saimpas lauantain maastossa Patselta ensimmäiset pukitkin selästä käsin! Ihana miten se on niin menossa ja intoa puhisten että sen takia piti pukittaa, ja vaikka hyvän alkuverkan jälkeen edettiin ihan reippaasti, se ei edelleenkään missän kohtaa, edes pukittaessa, ota painetta ohjalle tai tuntuisi siltä että se ei olisi kuulolla! Mä en kestä miten ihana tuo pikkuori on, miten se osaa olla niin kohtelias ja kiltti siitäkin huolimatta että intoa pitää purkaa loikkimalla! Käytiin parin tallikaverin kanssa meidän "radalla", lähellä tallia on siis hyväpohjainen lenkki missä yksi kierros on tasan 1km, siellä ei kulje autoja joten se on mitä mainioin paikka tehdä turvallista laukkatreeniä, kierroksia on helppo laskea ettei tule mentyä liikaa ja pidettyä palauttavat käyntiosuudet välissä. Vaikka kaverihepat lähtivät reippaasti edelle laukalla, Patse malttoi jäädä hyvin jälkeen että edettiin laukassa sitten omaa tahtia vaikka kaverit häipyi näkyvistä. Tuo on tosi hyvä ominaisuus hevosessa ettei ryöstä kavereiden perään, Seralta tuo tilanne ei koskaan mennyt kyllä ihan yhtä iisisti :D

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti