perjantai 4. joulukuuta 2015

"Seuraavaksi sitten vain maastoesteille!"

Torstaina 3.12 oltiin siis jälleen Sanna Siltakorven valkussa, teki kyllä tosi hyvää että päästiin valmentautumaan näin lyhyen ajan välillä kahteen kertaan! Hevonen kun vain parantaa joka kerta niin huikeasti että sitä meinaa unohtaa miten alussa kuitenkin Patse vielä on, mutta niin kovin kovin lahjakas. Sen itsevarmuus kasvaa kohisten, ja sillä kyllä on paljon silmää estehommaan.

Tällä kertaa ei ole videota, vaan kuvia, kiitos rakkaalle Miinalle!


Alkuverkkana tehtiin kavaletteja ympyrällä ravissa ja laukassa, sekä ravipuomeja pitkälläsivulla, missä tehtävän alussa/lopussa lankkueste, riippuen kummasta suunasta tultiin. Kontrollia haettiin niin että laukassa pääty-ympyrällä oikeaan kierrokseen kavaletit ja sieltä lankkuesteelle, esteen jälkeen raviin ennen maapuomeja. Ja voimaa treenattiin taas niin päin että ravipuomeilta jatkettiin suoraan lankkuesteelle ja ponnistus ravissa.

Tuttuun tapaan tehtiin tehtävät esin yksittäin, ja lopuksi rataa. Maapuomit nostettiin kahdeksi pystyksi innari-välillä josta 4-5 askeleen väli lankulle, muuten rataan mahtui kaarevaa linjaa muuri- ja laine-esteillä, sekä nyt hypättiin myös ensimmäistä kertaa trippeliä. Tällä kertaa kaikki meni aivan nappiin, kuskikin oli menossa eikä siis epäröity mihinkään tehtävälle. Huolestuttavan voimakkaasti näyttää toteutuvan tämä vitsillä heitetty lajinvaihdos dressagesta kohti kenttähevosen kuskiksi?


Varmaan taas toistan itseäni, mutta kyllä on motivoivaa tehdä töitä näin monipuolisen ja lahjakkaan nuoren hevosen kanssa, tässä lajinvaihdon kautta oppii taas itsekin paljon lisää. Sanna oli nyt sitä mieltä että seuraavaksi hevonen maastoesteille, ja kesällä kenttäkisoihin. Se on rohkea, muta samaan aikaan myös varovainen, se ei juurikaan kolistele mihinkään. Hevonen selkeästi tykkää hyppäämisestä ja myös ratkoo tilanteita itse, ja korjaa askelia hyvin.

Tästä päästiinkin aasinsiltana ystäväni kanssa puhumaan, miten esim Irlannissa, Connemara-ponien luvatussa maassa ne viedään aina ensin kuulemma maastoesteille. Tämä ystäväni kuka rotuun on hyvin perehtynyt tiesi kertoa että siellä esimerkiksi myynti-ilmoituksissa mainitaan erikseen jos hevonen on hypännyt värillisiä esteitä, eli siis rataesteitä. Mikä kyllä itseasiassa kuulostaa ihan järkeensäkäypältä, maastoesteet on varmasti hevoselle luontevampia, kaikenmaailman kantoja ja risujahan ne ovat jo varsana metsä-tarhoissa jne loikkineet (mikäli niille se mahdollisuus annetaan..).

Mutta jotta nyt ei ihan täysin unohdeta sitä niin rakasta dressagea, niin mikäli sunnuntaina ei keli vedä aivan mahdottomaksi myrskyksi, ajellaan käymään hevosen ensimmäisissä harjoitus-koulukisoissa sukeltamassa heC luokan rata läpi, siitä toivottavasti siis lisää myöhemmin!

postauksen kaikki kuvat ottanut Miina Pulkkinen, http://miinapulkkinen.kuvat.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti