lauantai 5. joulukuuta 2015

#BeatTheBlindfold


"Horses has always been my sanctuary, the one thing in my life, that takes me out of being blind"

Tämä saa mut samaan aikaan sanattomaksi että myös miljoonaa ajatusta liikkeelle pään sisällä. Juuri kuin kerroin tästä sokkona ratsastamisen treenimuodosta johon valmentajani minut "pakotti" (kirjoitus löytyy TÄÄLTÄ) niin osui eteeni tämä video ja ratsastaja Verity Smith.

Smith on ratsastanut hyvin nuoresta, aloittanut lajin 3-vuotiaana ja kilpailemisen jo 5-vuotiaana. Hän ei syntynyt sokeana, vaan hänen näkönsä on teini-ikäisenä heikentynyt huomattavasti ja on nyt lähes täysin sokea. Nyt Smith kilpailee para-ratsastajana ja tähtää vuoden 2016 Rion Olympialaisiin Englannin Paralympics joukkueen jäsenenä. 


"I cant do trot, I cant, I can do piaff, I can do half pass and canter but.. I cant do trot.."

Voin vain kuvitella puolet siitä tunteesta mitä tämä ratsastaja käy läpi uuden sääntömuutoksen takia. Hänhän on jo lähestulkoon sokea, hän näkee ainoastaan valon ja varjon, ja nyt sekin viedään häneltä pois. Uusi sääntö vaatii silmät peitettäväksi kokonaan.. Mutta juuri tämä kiteyttää sen ajatuksen, sen punaisen langan mitä ensin minun valmentajani haki takaa koettaessaan takoa tätä mun tajuntaani, ja mitä minä koitin sitten pukea tuntemuksesta tekstiksi.

"Shes's such a talented rider, when she puts the blindfold on, she goes from this athlete to a total beginner"

Miten pieni asia muuttaa niin paljon, Smithille se on vain valo, näkeville ratsastajille se on vain silmien sulkeminen, edes hetkeksi, ja vaikutus on niin suuri. Ensin tuntuu että olet aivan hukassa, et pärjää ilman sitä aistia mihin olet tukeutunut, tai ainakin luulet niin. Kun oikeasti se on se tunne, jolla ratsastat.. Ja niin tekee Smith. Uskon että myös ilman valoa silmät täysin peitettynä, mutta uskoisin tässä olevan myös ihan turvallisuuskysymyskin.

Ja nyt teille myös aukeaa paremmin koko tämän blogin nimi.. ;) Tältä minä haluan että ratsastus tuntuu, tämä on se koko idea tässä hullussa lajissa!

"Dressage is the perfect sport for me, it's a dance, set on a stage with your horse and you dont need to be up to see"Alla Verityn kamppanja-video sekä linkki josta pääsee tukemaan hänen tavoitettaan. 

Please help me #BeatTheBlindfold by watching and sharing this film, and signing the petition here:
#GetVerityToRio

Verityn omat kotisivut löytyy täältä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti