tiistai 10. marraskuuta 2015

Valmiina talveen!

Alkaisi talven valmistelut olemaan nyt sillä mallilla että saisi se lumi ja pakkanen tulla. Poni sai kevennetyn olomuodon viikonloppuna puoliklippauksen osalta ja tällä viikolla laitellaan talvikenkää jalkaan. Klippaus sujui ihan esimerkillisen hyvin, Patse seistä möllötteli kun ajelin sen. Tosin sekin ehkä vaikutti että klipperinä mulla oli vähän hiljaisempi kone harvemmalla leveällä terällä, ettei karvaa vedetty ihan nahalle, nyt on komea raidoitus siis :) 

Josko niiden pakkasten myötä myös pöpöt kuolisi, kun itse olen jo toista viikkoa mallia köh köh niisk, eli mitään ihmeempää ei olla päästy edelleenkään tekemään kun omat keuhkot on yskitty niin rikki että hengitys vinkuu taas monettako päivää putkeen. Patse on siis päässyt maneesin juoksemaan irti (ja hyppäämään taas omatoimisesti hallissa olevia kavaletteja, ne on vissiin niiiiiiin kivoja kun niitä pitää mennä ihan omatahtoisesti) ja maastoilemaan pitkien käyntimaastojen merkeissä. 


Tänään tosin tehtiin reippaampi maasto aamulla, keli oli edelleen sumuisen sateinen joten henki kulki jotenkuten. Mutta nyt päästiin menemään hiekkateillä kun pitkään kestänyt sadekausi on pehmittänyt tiet mukavasti, Patse päästeli isoa ja ilmavaa ravia, sillä on maastossa selkeästi kolme eri vaihdetta ravissa. On ihan perus hölkkä, sitten on vähän reippaampi hölkkä missä se vähän menee kiireiseksi, ja sitten on tämä iso ravi, kun jalalla tukee molemminpuolin ja keventää itse tahtia hitaammaksi niin se ottaa tämän vaihteen, siinä on kiva edetä! Tahti on rauhallinen, ravi on isoa ja ilmavaa, ja takapää sekä selkä tekee töitä! Eron huomaa liikkumisessa nyt muutenkin, etenkin maneesissa, ettei karvan alle enään läkähdy heti kuumuuteen :)

Viikonloppuna kävin vielä klippaamassa ystäväni suomenhevos-ruunan myös, ja sille kuvioitiin saturnus pyllyyn! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti