perjantai 2. lokakuuta 2015

Yhteistyössä Hyvinvointi Susanna Räty


 Jotta hevosen kotiutuminen uudelle tallille tänne meikäläisen hoiviin sujuisi mahdollisimman hyvin, on pikkuori tietysti hemmoteltava puhki. Vai..? No jokainen hevosenomistaja, ratsastaja tai treenari varmasti tietää miten kokonaisvaltainen hevonen urheilijana on, ja paras tapa hemmotella urheilijaa on ennaltaehkäisy. Eli tänään katsastettiin hevonen kokonaisvaltaisesti läpi jotta tiedetään miltä pohjalta lähdetään työstämään, nyt kun pikkuhiljaa suuntaamme katseemme koti peruskunnon rakentamista ja monipuolista liikuntaa.

lämpölamppujen alla kelpaa nautiskella Susannan käsittelystä

Hevosen lihaskunnon huoltamisen ja palauttavan käsittelyn kanssa olen pitkään jo luottanut Hyvinvointi Susanna Rätyn palveluihin. Susanna käsittelee koiria, hevosia sekä ihmisiä ihan klassisen hieronnan, kraniosakraaliterapian ja pian myös akupunktion tavoin. Susanna on ollut korvaamaton apu aikaisemman tammani kanssa niin lihasvammojen, nikamalukkojen ja ihan vain rakenteellisen kuormituksen helpottamisen kanssa. Myös itse sain suuren avun ratsastusonnettomuudessa hevosen kanssa kaaduttuani kroppani suoristamisen kanssa.

Susanna tsekkasi siis tänään missä kunnossa lihaksisto on ja olisiko missään mitään mainitsemisen arvoista. On helpompi lähteä tekemään töitä nuoren hevosen kanssa kun tietää esimerkiksi onko lihaksistossa toispuoleisuutta tai jotain muuta mitä täytyisi ottaa huomioon. Kaikki oli ok, lihaksisto hyvin tasapainossa ja pehmeä. Pientä kireyttä lanneselässä mitä saatiin avattua, muuttostressistä vai mistä, mutta nyt sekin on hoidettu ennen kuin siitä olisi ongelmaa tullut. Katsottiin myös vielä satulan sopivuus ja kaikki näyttäisi nyt olevan kunnossa!

Pikkuori on muutenkin alkanut kotiutumaan esimerkillisen hyvin :) On kyllä suuri ilo puuhata niin kohteliaan ja sosiaalisen nuoren kanssa kuin Patse on.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti