torstai 29. lokakuuta 2015

Sanna Siltakorven valmennuksessa

Eilen keskiviikkona oltiin Sanna Siltakorven valmennuksessa hyppäämässä ensimmäistä kertaa ihan estetehtäviä. Itsekseni en ole vielä tehnyt muuta kuin ihan puomi/kavaletti tehtäviä Patsen kanssa, koska minulla ei ole ollut mitään hyppyrutiinia vuosiin. Entisen tammani kanssa jumpattiin esteillä välillä kyllä joo, ja maastoestevalmennuksissa käytiin, mutta koska keskityttiin enempi koulutreeniin niin on siitä ainakin 4-5 vuotta kun olen viimeksi ollut ihan estetunnilla, jos niitä maastoestevalmennuksia ei lasketa.

Pakko myöntää että etukäteen kyllä hirvitti mihin sitä on itsensä ilmoittanut, mutta ihan positiivisella tavalla. Ensinnäkin ihan jo ensimmäinen fakta, kouluratsastaja estesatulassa? No words needed. Toinen fakta, itsellä pitkä hyppytauko ja alla uusi hevonen. Ja kolmas fakta, no ikä vai mikä, mutta jonkunlainen rimakammo oli ainakin tammani kanssa. Eli aika soitellen sotaan lähdettiin, ja tokaisin vielä hevosta kuntoon laittaessa tallikaverille että "ettei vaan tulis kakkuhommia tänään", pitikö sekin ääneen sanoa.

Eli jep, tulipa haukattua maneesinpohjaa lähikontaktilla vaikka ihan mahtava valmennus muuten oli!

Alkuun kerroin Sannalle ettei meillä ole pitkää yhteistyötä vielä takana, ja että hevonen on nuori ja vielä hieman voimaton eikä se käsittääkseni ole tehnyt mitään isoja tehtäviä, eli edettäisiin hevosen ehdoilla.

Alkuun tehtiin huolellinen verryttely puomitehtävillä, vähän samaan tyyliin kuin teimme kavalettien kanssa joku aika sitten loivalla kiemurauralla. Ilman mitään voltteja tai ympyröitä välissä siis. 4-5 ravipuomia kiemuran alussa ja lopussa, niissä sain hevosen tosi kivaksi ja raviin venyvyyttä ilman tahdin nopeutumista. Verryttelyn jälkeen maapuomit nostettiin ristikoiksi ja tehtiin samaa tehtävää ravissa, sitten esteet pystyiksi ja jatkettiin laukassa. Pystyt olikin jo heti 70cm kokoisia, meinasi alkaa hirvittämään mutta hevonen oli hyvällä innolla menossa että hiljensin rimakammoni päästäni. Eihän sitä pienemmät ole edes esteitä!!

Tehtiin tehtävän osia ensin paloissa ennen kuin ratsastettiin sitten jo ratana. Meille tehtäviä ei nostettu kuitenkaan isommiksi. Patongille oli vähän jännää kaikki muutenkin, valkoinen lankkuokseri oli pari ekaa kertaa tosi jännä, sekä laine. Sarjatehtävän toisena esteenä okseri missä alla valkoisia kouluaitojen kannatin-tötteröitä, ne oli vähän jänniä, tämä osottautui minun kohtalokseni myöhemmin :D Se katsoi kaikkia härpäkkeitä ensin tarkkaan kyllä, mutta ei mitenkään liikaa kytistellyt. Teki vain isommat loikat jos hirvitti.

Vähän se väsähti viimeisellä puoliskolla, maneesin uusi pohja on vielä vähän pehmeä ja joutuu siellä muutenkin käyttämään voimaa enemmän kuin ulkokentällä. Pari kieltoa tuli sitten kun menettikö se hetkeksi luoton itseensä, vai enkö mä tukenut tarpeeksi, ja jäinkö itse vähän empimään? Tiedä sitten. Rimoja vähän laskettiin että saatiin hevoselle taas onnistumisia jonka jälkeen nostettiin takaisin ylös. Se auttoi!

Mutta... Olin juuri miettinyt että kysyisin tuntia seuranneelta ystävältäni voisiko ottaa videota niin näkisin itsekin miltä meno näyttää, empä sitten kysynyt. Olisi pitänyt! Sillä seuraavaksi tultiinkin tämä aikaisemmin mainittu kahden laukan sarjatehtävä, missä toisena esteenä okseri valkoisine tötteröineen. Ensimmäiselle esteelle pääsi tulemaan jo vähän pitkänä, ja toiselle alkoi empiä, ja liirata vasemmalta ohi. Korjasin jalalla mutta este olikin jo edessä, toisinsanoen tolppa.. Patonki päätti kuitenkin hypätä lähes paikaltaan esteen vinoon ja alas tultiinkin sitten eri urille! Tallikavereille siis kakkua tiedossa!

Hevonen ei onneksi tästä ottanut itseensä, ja tultiin rata kerran vielä uudestaan samoilla korkeuksilla, ja viimeiselle kierrokselle laskettiin rimat vielä alas että saatiin tosi hyvä mieli hevoselle sujuvasta työskentelystä. Ja sitä se sitten olikin :) Viimeisestä radasta onkin sitten video alla.

Kaikkineen kyllä tosi onnistunut valmennus ja suoriduin jopa itsekin ihan kohtalaisesti. Nyt vaan rutiinia ja säännölliset estetunnit pyörimään. Voimaa ja teknikkaa pienillä tehtävillä, tikkujen nostamiseen ei todellakaan ole mikään kiire!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti