perjantai 30. lokakuuta 2015

Monipuolisuudella tuloksiin?

Siltakorven valmennuksesta palauteltiin eilen leppoisasti ohjasajon ja tuplaliinaamisen parissa. Olen niin onnekkaassa asemassani että valmentajani on voinut minulle sitäkin opettaa. Kyllä aikanaan avautui taas yksi maailma lisää kun opetteli tuplaliinaamaan, se on todella hyvää treeniä hevoselle ilman lisäpainoa selässä! Tämä oli ensimmäinen kerran kun teimme tätä Patsen kanssa, joten lähdettiin ihan simppeleillä jutuilla liikkeelle, tavoitteena vaan liikkua kevyesti ja rennosti hyppyjumpan jälkeen. Toki onhan Patse ajo-opetettu ja todennäköisesti ohjasajettu ennenkin, mutta meille tämä oli ensimmäinen yhteinen kerta :)


Ohjasajo takaa suoritettiin nyt ihan vain käynnissä. Välillä tehtäviä, ja välillä vain käveltiin. Patse oli tosi taitava, ja reagoi kivasti. Jo näin ensimmäisellä kerralla päästiin tekemään vähän avotaivustusta, väistöjä ja takaosakäännösmäisiä voltin pienentämistä ja suurentamista, ja ihan tavallisia taivutuksia ympyrällä. Hevonen oli tosi tyytyväinen, rento ja kuuliainen, ihmettelenkin ettei se kertaakaan miettinyt mitä siltä pyysin, kun tehtiin rauhassa ja askel kerrallaan, selkeillä avuilla niin kaikki sujui oikein mallikkaasti.

Lopuksi otin hevosen vielä ympyrälle ravityöskentelyyn siirtymisten kera, ja tehtiin myös onnistuneita suunnanmuutoksia ravissa, fiksu lapsiheppa!

Pienen videon sain otettua simppeleistä tehtävistä, enempää ei puhelin kädessä pystynyt tekemään ettei mene homma ihan hukkaan, olisi pitänyt jättää kamera kuvaamaan maneesin kaiteelle että olisi saanut talteen jotain enemmän katsomisen arvoista, maybe next time. Vaikka ratsastaahan ne vaikeissa vapaaohjelmissakin yhdellä kädellä, eikö tämä ole melkein sama? ;)

Videon kanssa siis vähän pelleilty tällä idealla ja taustamusiikiksi napattu Charlotten ja Valegron kürista, vaatimattomasti kyllä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti